A2ZAPK

Osmanlıca Yaz0.6.1

Osmanlıca Yaz v0.6.1

Downloads: 1142


Free

Osmanlıca Yaz / Specifications

Osmanlıca Yaz / Screenshots

Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1
Loading... Osmanlıca Yaz 0.6.1

Osmanlıca Yaz / Description

Osmanlıca Yaz uygulaması içerisinde aşağıda listelenen modülleri içeren paket bir uygulamadır.

- Osmanlıca Çeviri
- Osmanlıca Çözümle
- Açıklamalı Osmanlı Türkçesi İmla Lügatı
- Osmanlı Türkçesi Alfabesi
- Hat-Hane
- Osmanlı Yer Adları

Uygulama geliştirme aşamasında olduğu için ilerleyen zamanlarda Osmanlıca konusunda yararlı olabilecek daha başka modüller de eklenecektir.

Osmanlıca Yaz uygulaması ile latin harfleriyle yazılmış bir Türkçe cümleyi Osmanlı Türkçesi'ne çevirebilirsiniz. Osmanlı Türkçesi Lügatı'na erişip Lügat'ta hem Türkçe hem Osmanlıca olarak esnek arama yapabilirsiniz. Hat-Hane uygulamasıyla kelime ve harflerin (başta ortada sonda) tüm hatlarda nasıl yazılabildiğine öğrenip yazma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Osmanlı Yer Adları modülü Osmanlı'nın sahip olduğu tüm idari birimlerin açıklamalı listesine erişebilirsiniz.

Osmanlıca Çeviri uygulaması imla lügatının kullanmanın yanı sıra girilen Türkçe kelimelerde morfolojik kelime analizi kök ve imla analizi gibi teknikler kullanarak en doğru şekilde Osmanlı Türkçesi'nde yazmaya çalışır. Ancak gerek bazı teknik meseleler gerekse kelimelerin içerisinde geçtiği konu itibariyle manalarının çözümleme zorluğu nedeniyle hatalı yazımlar da olabilir.

Osmanlıca Çözümle uygulaması Türkçe kelimelerin morfolojik (yapısal) analizini yaparak kök ve eklerine ayırarak bütün olası çözümleri listeler ve bu çözümlerin Osmanlıca yazılışlarını da gösterir. Zira kelimenin yapısına göre Osmanlıca yazılışı farklı olabilir.

Osmanlıca Yaz uygulamasının genel özellikleri:


- Çeviri işlemi Osmanlı Türkçesi Lügatını'nın yanı sıra morfolojik Türkçe kelime analizi kelime kök ve imla analizi gibi tekniklerini kullanır.

- Çevirdiğiniz her bir kelime ya da cümle Çeviri Listesinde siz silinceye kadar saklanır. Çeviri İşlemleri menüsünden paylaş değiştir kopyala gibi işlemlere imkan verir.

- Çeviri işleminin çeşitli ayarları değiştirerek kontrol edilebilmesine imkan verir.

- Çözümle uygulaması bir kelimenin bütün kök ve ek yapılarına ayırarak Osmanlıca yazılışlarını listeler.

- Osmanlıca Lügat uygulaması Lügat içerisinde esnek olarak hem Türkçe hem de Osmanlıca olarak arama yapmayı sağlar. Lügatta bulunan kelimeler açıklamalı olarak Lügat Listesinde listelenir ve İşlemler Menüsünden kopyala paylaş gibi işlemlere imkan verir.

- Osmanlıca Harfler uygulaması Osmanlı Türkçesi'nde kullanılan harfleri listeler ve harfler hakkında açıklama ve her defasında farklı olmak üzere sözlükten o harfle başlayan örnek kelimeleri listeler.

- Değişik Osmanlıca yazı hatları (Matbu Rika Divani Sülüs Talik Nakşi ...) desteklenmektedir.

- Hat-Hane uygulaması Osmanlıca bir yazının desteklenen tüm hatlarda nasıl yazıldığını gösterir ve bu hatların harflerinin başta ortada ve sondaki yazılışlarını listeler.

- Uygulama hakkında detaylı bilgi sunan yardım sayfası mevcuttur.

- Osmanlıca Yaz uygulaması aynı yamanda ana ekrana ekleyebileceğiniz Widget desteğine sahiptir. Widget her iki saatte bir Osmanlı Lügatından rastgele bir kelime seçerek hem Türkçe hem de Osmanlıca yazım şekliyle ekranda gösterir.


Osmanlıca Yaz uygulamasında başka kişiler tarafından geliştirilmiş kütüphaneler ve kaynaklar da kullanıldığından dolayı ticari amaç ile kullanılmasına müsaade yoktur !

Bu vesile ile tüm Osmanlıca sevdalılarına saygılar sunar; Osmanlı Türkçesi'nin daha çok yaygınlaşması ve öğretilmesi için çalışan üreten bir şeyler yapma hevesinde olan diğer arkadaşlara da hayırlı muvaffakiyetler dilerim.

Uygulama hakkında hata bildirimi öneri ve görüşleriniz varsa [email protected] adresine yazabilirsiniz.

saygı ve sevgilerimle...


Sürüm Güncellemeleri:

v0.6.1 Program durdu hatası giderildi


v0.6.0 Osmanlı Yer Adları modülü eklendi.
Çeviri sözlük iyileştirmeleri yapıldı.
Çeşitli program hataları düzeltildi.

v0.5.1 Çift parmakla ekrandan Zoom (pinch zoom) özelliği eklendi.
Resim olarak paylaşımda arka plan rengi beyaz yapıldı.
package including modules listed below in Ottoman Summer application is an application.

- Ottoman Translation
- Ottoman Solutions
- Annotated Ottoman Turkish spelling of Lexicon
- Ottoman Turkish alphabet
- Line-HH
- Ottoman Place Names

Application is in the development stage may be useful in the future will also be included in the Ottoman further modules.

A sentence written in Latin letters with Turkish Ottoman Turkish Ottoman Turkish summer practice can turn to. Access the Ottoman Turkish Dictionary Turkish and Ottoman Lexically can be flexible search. Households with words and letters on-line applications (beginning middle end) to learn how you can improve your ability to write articles on all lines could make. You can access the module to the Ottoman Place Names annotated list of all the administrative units owned by the Ottomans.
 
Ottoman Turkish translation application to use the vocabulary as well as spelling words entered morphological analysis in Turkish words using techniques such as root and analysis tries to write the spelling correctly in Ottoman Turkish. However due to some technical issues need resolution difficulty of the meaning of both words as they appear in the subject may be misspellings.

Solutions application Ottoman Turkish words in the morphological (structural) separated by analyzing the root and adds lists all the possible solutions and shows the Ottoman spelling of these solutions. Because according to the structure of the Ottoman spelling words may be different.

General characteristics of the Ottoman summer practice:


- translation process as well as morphological Turkish Ottoman Turkish Lügatını keyword analysis word roots and spelling analysis uses such techniques.

- Translation List in each word or sentence you dialed is stored until you delete it. Share Translation Transactions menu change allows the copy process.

- it allows the translation process to be controlled by changing various settings.

- Solutions application lists all the additional structures separated by the Ottoman roots and spelling of a word.

- flexibly in both Turkish and Ottoman Lexicon Lexicon application allows you to search the Ottomans. Lexicon is listed on the List as annotated words in dictionaries and copying from the Actions menu allows the sharing process.

- Ottoman letters application lists letters used in Ottoman Turkish and letters about the description and lists examples of words beginning with that letter in the dictionary to be different each time.

- Ottoman writing different lines (printed Rika Divani Sülüs Talika Nakhsi ...) are supported.

- Line-Digit application shows how to write an Ottoman supported on all lines of the first letters of these lines are written and lists the spelling of the middle and the end.

- The help page provides detailed information on the application is available.

- has the support of the Ottoman summer practice can add the widget to the home screen in the same patch. Widget by selecting a random word from Ottoman Lexicon every two hours in both Turkish and Ottoman writing as it shows on the screen.
  

libraries developed by other people in the Ottoman Summer applications and resources with commercial purposes is not allowed to use because the use!

Herewith offers respect to all Ottoman lovers; Ottoman Turkish wider dissemination and staff for teaching producing and I wish successes to other friends who were also better in their eagerness to do something.

Error statement on the application you can write to the address [email protected] If you have suggestions and opinions.

with my love and respect...


Version Updates:

The program stopped v0.6.1 error has been corrected


v0.6.0 Added module Ottoman Place Names.
            Translation Dictionary improvements were made.
            Several software bugs have been fixed.

Two fingers on the screen v0.5.1 Zoom (pinch zoom) feature added.
             share pictures as the background color is white.

Show More >

Osmanlıca Yaz / What's New in v0.6.1

(Uygulama durdu hatası giderildi.)
Osmanlı Yer Adları modülü eklendi. Osmanlı'nın sahip olduğu tüm idari yerlerin açıklamalı listesi.
Çeviri sözlük iyileştirmeleri yapıldı.
Çeşitli program hataları düzeltildi.

Choose Download Locations for Osmanlıca Yaz v0.6.1



Telegram

.

Osmanlıca Yaz / Tags

Share Osmanlıca Yaz At Social Media

.